Valto legt Merwede op de pijnbank

SLIEDRECHT – Sliedrechtse Korfbalclub Merwede speelde zaterdag 30 januari 2016 tegen een oude bekende. Tegenstander was Valto uit De Lier. De stand werd 22-35. Volgens de club een monsteroverwinning van Valto.

Valto uit De Lier kwam naar sporthal De Stoep, de plek waar ze enkele jaren geleden de basis legden voor hun kampioenschap. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Merwede en Valto gingen in het begin gelijk op en hielden qua score elkaar in evenwicht (3-3). In de fase hierna was het Valto die de bovenliggende partij was. De Merwedianen konden tot een score van 9-10 aanhaken, maar daarna liep Valto verder uit. Valto schoot met scherp liet de club weten en ook de scheidsrechter hielp de gasten een handje door het geven van vele vrije ballen en strafworpen. Hierdoor stond er al bij rust een stand van 12-18 op het scorebord.

Tweede helft
Ook na rust kon Merwede het tij niet keren en scoorde Valto makkelijk hun doelpunten. De gasten uit De Lier liepen eenvoudig uit naar een score van 13-22. Anne Marie Mosterd en Martijn van Rijsbergen werden nog in het veld gebracht voor Ramon van Meeteren en Simone de Graaf, om het tij te keren. Helaas bracht dit niet het gewenste resultaat en Valto denderde volgens de club gewoon door. De heren van Valto scoorden er rustig op los, Merwede kon dit niet verstoren. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 22-35.

Thuiswedstrijd
Doordat Excelsior ook verloor, staat Merwede nog steeds op de tweede plaats met nu drie punten achterstand op Achilles. Aankomende zaterdag speelt Merwede wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal is Des uit Delft de opponent. De wedstrijd begint om 13.45 uur. Kevin van Beest maakte de meeste doelpunten. Hij scoorde acht keer. Steven Bakker gooide de bal vier keer door de korf en Tessa Visser drie keer. Simone de Graaf, Iris van Eijl en Jolanda Redelijkheid scoorden elk twee keer. Martijn van Rijsbergen wist nog één punt te scoren voor de club.