Sterke wedstrijd Merwede/Multiplaat tegen Rust Roest

SLIEDRECHT – Korfbalvereniging Merwede/Multiplaat heeft zaterdagmiddag 16 september 2017 thuis een winnende wedstrijd gespeeld tegen Roest Rust uit Eindhoven.

Merwede/Multiplaat versloeg de tegenstander uit Noord-Brabant. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Het werd 19-14 op het veld aan de Thorbeckelaan. De club wist van tevoren dat het een zware en fysieke wedstrijd zou worden. Dat bleek ook het geval, maar Merwede/Multiplaat kwam goed uit de startblokken en nam gelijk de leiding. Het bleek toch moeilijk echt een gat te slaan tegen het goed spelende Rust Roest. Hoofdcoach Arthijn nam de beslissing om Damy van der Kaay in te brengen in de aanval om de doelpunten te scoren. Dat gebeurde ook, waardoor Merwede op voorsprong kon blijven. Meteen daarna werd Dennis van Eijl weer terug gebracht om verdedigend alles dicht te houden. Na de vakwissel kwam Damy weer terug in het veld en was direct weer belangrijk met een doelpunt. De voorsprong bleef alleen niet op het bord. Ruststand was 8-8.

Kansen
Na de rust wist Merwede dat het sterk terug moest komen om de punten binnen te halen. In de eerste minuten bleek dit lastig en Rust Roest bleef vechten om de punten mee te nemen naar Eindhoven. Met nog 20 minuten op de klok nam Merwede steeds meer afstand en behield deze ook. Merwede had veel kansen die niet allemaal benut werden. Het was een volgens de club verdiende overwinning van 19-14. De scores stonden op naam van Vincent Bakker (4), Tessa Visser (5), Ramon van Meeteren (3), Iris van Eijl (2), Damy van der Kaay (2), Robbert Bakker (1) Annemarie Mosterd (2).