Sliedrecht verliest thuiswedstrijd tegen Duno D

SLIEDRECHT – De thuiswedstrijd van Sliedrecht zaterdag 21 oktober 2017 tegen DUNO uit Doorwerth is uitgedraaid op een teleurstellende en geflatteerde nederlaag. De Gelderlanders trokken met 1-3 aan het langste eind.

Het gevecht om de bal. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Een bliksemstart van DUNO leverde in de tweede minuut al een 0-1 voorsprong op voor de gasten, toen Ahmed Lak vrijstaand diagonaal kon binnenschieten.

Bovenliggende partij
Wat dat betreft heeft Sliedrecht nog niet veel geleerd, want een dergelijk scenario heeft zich de laatste 1½ jaar diverse keren afgespeeld. Trainer/coach Langerak werd er een beetje moe van: “We trainen constant op wedstrijd niveau , maar we houden weer geen rekening met het snel spelen van de bal en het baltempo van de tegenstander”. Het was echter wel duidelijk dat Sliedrecht aan de bak moest en dat deed het ook. Gedurende de gehele eerste helft was Sliedrecht duidelijk de bovenliggende partij. Met vaak goed voetbal en veel pressie werden de gasten, die zelf ook over een uitstekende ploeg beschikken met o.a. oud prof-spelers Sprockel en Fränkel, ver tegen het eigen doelgebied teruggedrongen. De kansen die zich voordeden konden helaas door Luciano van Harlingen, Danny van Laarhoven en Sjoerd v.d. Waal niet worden omgezet in doelpunten. In zeker twee gevallen (Van Harlingen gevloerd binnen of buiten strafschopgebied ??) en een duidelijke handsbal binnen de 16-meterlijn, werden door de overigens goed leidende scheidsrechter Collé niet met een strafschop gehonoreerd. De druk van Sliedrecht werd o.a. duidelijk door 8 hoekschoppen die Sliedrecht mocht nemen en 4 gele kaarten die de DUNO-ploeg al voor rust moest incasseren. Het mocht niet baten, met een 0-1 stand werd er gepauzeerd.

Harde schuiver
Na de pauze, met Kenny Stuy v.d. Herik voor Ahmed Kelifa ging Sliedrecht onverdroten door met aanvallen. Na 10 minuten moest een verdediger redding brengen om een schot van Sjoerd v.d. Waal van de doellijn te halen. Direct daarna een prachtige diepe bal uit het achterveld, die feilloos door Stuy v.d. Herik werd aangenomen en onmiddellijk werd omgezet in een harde schuiver in de benedenhoek (1-1). Op driekwart van de wedstrijd kwam DUNO eindelijk wat vrij uit de omsingeling van Sliedrecht en was het ook meteen prijs. Aanvaller Kevin Sissing kon geheel vrijstaand te gemakkelijk de bal in de verre bovenhoek krullen en liep Sliedrecht weer achter de feiten aan (1-2). Ook dit doelpunt was beslist onnodig en zeker niet verdiend gezien het beeld van de wedstrijd, maar doelpunten tellen en veldoverwicht alleen is niet voldoende.

Te zacht ingeschoten
Na deze voorsprong nam Sliedrecht opnieuw het heft in handen en bombardeerde het doel van DUNO met veel hoge ballen vanaf de flanken. De goed gepositioneerde verdediging met veel lange mensen hield echter het hoofd koel en het doel schoon. Vijf minuten voor tijd kreeg Stuy v.d. Herik DE kans om de verdiende gelijkmaker te scoren uit een voorzet van Danny van Laarhoven, maar vanaf 5 meter kopte hij via de paal naast. In blessuretijd kreeg Sliedrecht toch nog de kans om langszij te komen toen Van Harlingen werd gevloerd in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd door routinier Coen v.d. Waal te zacht ingeschoten en gestopt door keeper Ter Mate. Door deze domper was Sliedrecht geheel van slag en uit de tegenstoot werd direct de allesbeslissende 1-3 gescoord door Shapoul Ali.

Komende zaterdag
Een teleurstellend resultaat in een door Sliedrecht goed gespeelde wedstrijd. Een klein beetje meer geluk had Sliedrecht wellicht tegen deze sterke ploeg de volle winst kunnen brengen, maar dan moest de ploeg wel vanaf seconde één scherp zijn. Zaterdag 28 oktober 2017 speelt Sliedrecht in Ede de uitwedstrijd tegen D.T.S., aanvang 15.00 uur.