Sliedrecht Sport Dames1 wint Supercup 2017-2018

SLIEDRECHT – In sporthal De Basis heeft Sliedrecht Sport Dames1 zaterdagavond 30 september 2017 de volleybalwedstrijd in de Supercup 2017-2018 gewonnen van VC Sneek Dames1. Het team uit Friesland werden verslagen met 3-2. De Supercup is de opening van het volleybalseizoen.

De Supercup ging naar Sliedrecht Sport Dames1. Het was een spannende wedstrijd tussen de dames van Sliedrecht Sport en VC Sneek. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Voor aanvang van de wedstrijd was er 1 minuut stilte in sporthal De Basis, vanwege het overlijden van een relatie van Sliedrecht Sport. Zowel Sliedrecht Sport als VC Sneek hebben een uitstekend damesteam. Vooral de derde set was erg spannend. Bij een 1-1 stand werd er geknokt in de derde set voor de punt, die uiteindelijk met 29-27 naar de dames uit het Baggerdorp ging.

Baggerset
In de vierde set kon Sliedrecht Sport Dames1 de partij afmaken, maar VC Sneek scoorde punt na punt in deze set. Sliedrecht Sport Dames1 werkten hard aan een comeback, maar bleef ver achter op het opverende VC Sneek. Het lukte Sliedrecht Sport Dames1 niet om de punt binnen te halen en de wedstrijd af te maken. VC Sneek won deze set met 16-25, stand 2-2. Dat zagen ook een dertigtal supporters van VC Sneek.

Vijfde set
En dus was een vijfde set nodig, waarbij Sliedrecht Dames1 bij de start op voorsprong kwam en bleef dat lange tijd, nipt. Toch kon dit worden uitgebouwd en Sliedrecht Sport Dames1 wonnen uiteindelijk de partij met 15-11 en dus de wedstrijd én dus de Supercup!