Sliedrecht Sport Dames1 winnen in Friesland

SNEEK / SLIEDRECHT – In Sneek, in Friesland, heeft Sliedrecht Sport Dames1 de eerste finalewedstrijd zondag 30 april 2017 om het landskampioenschap in de Eredivisie met 1-3 gewonnen van Volleybal Club Sneek. Beide ploegen streden om de punten.

In de uitverkochte Sneker Sporthal werd geknokt voor de punten in deze eerste finalepartij. (Beeld uit video Sliedrecht Sport TV)

De eerste set bracht Sliedrecht al snel op voorsprong. Voortvarend werd de set tegen de Friezen afgewerkt en gewonnen met 14-25. Sliedrecht Sport Dames1 overheersten in dit spel, stand 0-1.

Spannend
Na enkele minuten werd begonnen aan de tweede set, waarin de Friese dames de eerste punten scoorden. Het duurde tot 11-7 in de tweede set voordat een eerste timeout werd gevraagd door Sliedrecht Sport-coach Matt van Wezel. Het initiatief lag in deze tweede set duidelijk bij VC Sneek, maar Sliedrecht Sport kwam terug naar een stand van 13-13. Dat leidde tot een time-out bij de Snekerdames. Terug in het veld knokten de damesploegen om de punt in de spannende tweede set. Bij 18-17 vroeg Van Wezel opnieuw een timeout. Na de spelhervatting zaten de ploegen elkaar op de hielen en speelden het spel op het scherpst van de snede. Dat leidde soms tot lange rally’s. Een nek-aan-nek race in de tweede set leidde uiteindelijk tot een overwinning, waarbij de punt ging naar Sliedrecht Sport, 23-25, stand 0-2.

Setwinst
De derde set ging Sliedrecht Sport met veel energie van start. Aangemoedigd door de Sliedrechtse supporters in de sporthal. Ook in deze set ging VC Sneek met winst van start en het Friese team deed er alles aan de punten niet naar de club uit de Alblasserwaard te laten gaan. Bij een achterstand van 10-7 riep Van Wezel zijn team naar de zijlijn. VC Sneek trok de set naar zich toe en zo stond het op een gegeven moment 16-10. “Wat heeft Sliedrecht Sport nog in huis?”, vroeg verslaggever Wim van Mourik van Sliedrecht Sport TV zich af. VC Sneek liep uit naar 21-13. Van Mourik: “Ze ruiken hier in Sneek een setwinst.” De derde set liep inderdaad niet goed af voor Sliedrecht Sport en eindigde in 25-15, stand 1-2.

Optimale marge
Sliedrecht Sport kwam in de eerste set terug. De eerste score was er voor het team uit het Baggerdorp (0-2). Bij een stand van 2-5 werd de eerste time-out op naam van ‘vechtploeg’ VC Sneek gezet. Beide ploegen streden om de punten en gaven geen meter toe. Lange tijd kon Sliedrecht Sport de voorsprong behouden. Bij 12-15 riep trainer Petra Groenland van VC Sneek opnieuw haar team bij zich voor ene timeout. Kort daarna kwam VC Sneek terug, 15-16. “Gooit Sliedrecht Sport de deur dicht of komt VC Sneek langszij. Anders zal Sliedrecht Sport nu vol gas moeten geven”, stelde verslaggever Van Mourik zondagmiddag, “Ze begrijpen bij Sneek ook dat het aan een zijden draadje hangt.” Met een stand van 20-21 gingen de punten tellen… 20-23… 21-24…22-24… en vroeg Van Wezel om een time-out. De winst ging uiteindelijk voor deze set naar Sliedrecht Sport, 22-25, stand set 3: 1-3. Met deze winst gaat Sliedrechtse Sport met een optimale marge naar de tweede finalewedstrijd.

Rechtstreekse uitzending
Sliedrecht Sport speelt zaterdag 6 mei 2017 het slotakkoord in sporthal De Stoep. Deze finalewedstrijd om het landskampioenschap begint om 15.45 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden door de NOS.