Sliedrecht oefent tegen Xerxes DZB

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – De tweede oefenwedstrijd van de A-selectie van de v.v. Sliedrecht werd zaterdag 19 augustus 2017 afgewerkt in Rotterdam tegen Xerxes DZB, de gerenommeerde club die in het verleden zoveel grote voetballers heeft voortgebracht, zoals Wilkes, Van Hanegem en Moulijn.

Dennis Verhoef scoort voor Sliedrecht de gelijkmaker. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

In tegenstelling tot dinsdag 15 augustus 2017 toen Sliedrecht een prima wedstrijd tegen SteDoCo speelde, was het vertoonde spel aanzienlijk minder tegen deze eerste-klasser. Met een 4-2 nederlaag moest Sliedrecht tegen de agressief spelende Rotterdammers het onderspit delven.

Ver van eigen doel
Vanaf de eerste minuut drukte Xerxes, dat langs de lijn op niet mis te verstane verbale coaching van Joop Hiele vooruit werd geschreeuwd, een stempel op de wedstrijd. Met veel druk naar voren en ver van eigen doel spelend, bepaalde Xerxes het tempo en kon Sliedrecht niet in het gewenste eigen spel komen. Veel kansen leverde dit de gastheren echter niet op tot na een klein half uur uit een corner fraai de 1-0 voorsprong voor Xerxes werd binnengekopt. Dat het vertoonde spel van Xerxes veel kracht kostte bleek tien minuten voor rust toen Sliedrecht tegengas gaf en binnen twee minuten tweemaal scoorde. Eerst kon Dennis Verhoef na goed storen de bal oppikken en de 1-1 langs de doelman in de bovenhoek krullen. Direct na de aftrap verzorgde Mike Langerak een mooie pass op Ahmed Kelifa die diagonaal de 1-2 voorsprong aantekende. Nog voor de pauze werd de Sliedrecht-verdediging op snelheid geklopt en werd de ruststand bepaald op 2-2.

Geheel nieuwe ploeg
In de tweede helft bracht trainer Langerak een 3-tal verse spelers in het veld, terwijl zijn Xerxes-collega een geheel nieuwe ploeg binnen de lijnen bracht. Manucho Adelino kreeg direct de mogelijkheid om Sliedrecht weer op voorsprong te brengen, maar hij faalde voor de Xerxes-goalie. Een foutieve pass in de 50e minuut in de eigen verdediging bracht Sliedrecht in problemen en kon Xerxes opnieuw scoren (3-2). Halverwege de tweede helft werd Sliedrecht opnieuw in verlegenheid gebracht toen een diepe bal over de verdediging werd gespeeld en de einduitslag van 4-2 op het scorebord kwam.

Weinig tijd en ruimte
Al met al een teleurstellend resultaat, maar gezien de manier waarop Xerxes dit resultaat afdwong was het ook verdiend. Sliedrecht kreeg weinig tijd en ruimte om te voetballen, was zelf vaak te slordig in de combinaties en speelde niet met de overtuiging om te winnen, zoals dinsdag j.l. Maar Sliedrecht is pas kort aan de voorbereiding bezig dus nog voldoende tijd om de zaken recht te zetten. In het kader van het Zilveren Krab Toernooi speelt Sliedrecht dinsdag 22 augustus 2017 op het terrein van Oranje Wit in Dordrecht tegen Brielle. De aftrap is om 20.00 uur.