Sliedrecht heeft weinig moeite met pover G.J.S.

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Ondanks de moedige start van G.J.S. dat probeerde Sliedrecht in de beginfase op te jagen, hadden de mannen van Michel Langerak zaterdagmiddag 14 oktober 2017 weinig moeite met G.J.S. Een duidelijke 4-0 overwinning gaf zelfs de krachtsverhouding in deze wedstrijd niet helemaal weer.

Een gevecht om de bal. Manucho Adelino (v.v. Sliedrecht) wint het luchtduel. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Trainer Cees Lagendijk had met zijn team Sliedrecht graag in de beginfase een poets willen bakken, maar het sterk storende team dat probeerde Sliedrecht vroeg aan te pakken, kon dit krachtenslopende werk niet langer dan 10 minuten volhouden. Sliedrecht voetbalde zich goed onder de druk uit en wist al snel wat kansen te creëren.

Harde schuiver
Toch duurde het nog lang voor dat gescoord werd. Pas na een half uur verraste Danny van Laarhoven de G.J.S.-doelman met een harde schuiver (1-0), maar toen was wel de ban gebroken. Sjoerd v.d. Waal kwam goed los van zijn tegenstander en tikte een voorzet van Van Harlingen gemakkelijk binnen (2-0). Toen kort voor de pauze een indraaiende voorzet van Sjoerd v.d. Waal prima door Luciano van Harlingen werd binnengekopt, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. “Die twee doelpunten waren goed uitgespeeld” verklaarde trainer Michel Langerak na afloop.” Niet wachten tot je aangespeeld wordt, maar naar de bal komen en dan zie je dat je gemakkelijker scoort”.

Meer af moeten dwingen
De tweede helft was eigenlijk een teleurstelling. “Natuurlijk is het moeilijk om na een gemakkelijke eerste helft daarna weer voluit te gaan, maar ik heb er in de rust nog op gewezen om er geen gezapige pot van te maken. Voetballend ging het vaak goed, maar we hadden meer af moeten dwingen”, aldus Langerak die goed te spreken was over zijn verdediging die geen kans had weggegeven. Het eerste deel van die tweede helft was de superioriteit van Sliedrecht verdwenen en kon G.J.S. ook geen potten breken. Een soms saaie vertoning bracht het publiek niet bepaald op de banken.

Belangrijke overwinning
Toen tien minuten voor tijd Ahmed Kelifa een enigszins onhandig uitziende solo af kon ronden met een puntertje in de verre hoek (4-0), viel het doek helemaal en klonk het eindsignaal van scheidsrechter Aafouallah bijna als een bevrijding. Toch een belangrijke overwinning om niet te ver achter te geraken op de ranglijst. Zaterdag 21 oktober 2017 speelt Sliedrecht opnieuw een thuiswedstrijd. Dan wordt om 14.30 uur afgetrapt tegen DUNO uit Doorwerth, een team dat meedoet in de bovenste regionen.