Sliedrecht kan inhaalrace geen vervolg geven

door Joop Hartog
RIDDERKERK / SLIEDRECHT – Helaas heeft Sliedrecht zaterdag 29 april 2017 tegen het Ridderkerkse RVVH de goede reeks resultaten van de afgelopen 4 competitie-rondes geen vervolg kunnen geven. In een matige wedstrijd moest de equipe van Michel Langerak een geflatteerde 4-1 nederlaag incasseren.

Druk op het doel van RVVH, maar geen echt gevaar. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Om nog kans te maken zich rechtstreeks vrij te spelen van promotie-/degradatiewedstrijden moest Sliedrecht in de resterende 3 wedstrijden 5 punten inlopen op de directe concurrentie. Tegenstander RVVH was het eerste obstakel en bleek er achteraf al één te veel te zijn.

Zelfzuchtig
Een spectaculaire opening van de wedstrijden had eigenlijk binnen één minuut al een 1-1 stand kunnen opleveren. Eerst belandde een inzet via de voet van Dennis Verhoef net naast de paal en de tegenstoot bracht Benjamin Martha vrij voor Basjan Munten die vanaf 2 meter prima redde. De overige 44 minuten gaven een enigszins tamme wedstrijd te zien tussen twee gelijkwaardige teams, waarbij RVVH wat zuiniger omging met balbezit en Sliedrecht het spel liet maken. Het meest actieve aanvalsspel kwam van Nizar Mekkaoui, die regelmatig via de linkerflank probeerde door te komen, maar vaak te zelfzuchtig was in de afronding.

Onverwachte kans
Na de pauze gingen de meegereisde Sliedrecht supporters er eens goed voor zitten, maar in plaats van het spel directer diepgang te geven werd er te veel achteruit gelopen, waardoor de Ridderkerkse aanvallers gemakkelijker in het 16-metegebied van Sliedrecht konden komen. Ondanks de driftig coachende trainer/coach Michel Langerak bleef de ploeg volharden in terug- en rondspelen van de bal. Na 5 minuten leverde dit de 1-0 op door Nagier Benevacia die een afvallende bal binnenschoot. Sliedrecht schrok wakker en koos de aanval, maar was in de eindpass te onzuiver. Nadat Mekkaoui na een uur spelen een onverwachte kans miste bracht de tegenstoot van RVVH Sliedrecht weer in problemen. Opnieuw liep de verdediging achteruit en moest Breidel aan de noodrem trekken bij Stevie Soares. De toegekende strafschop werd door Robert Kooiman feilloos benut (2-0). Hiermee was achteraf gezien de wedstrijd gespeeld.

Definitieve nekslag
Met twee wissels (Arif Irilmazbilek voor Nizar Mekkaoui en Bas van Stokkom voor Mike Langerak) probeerde Sliedrecht aanvallende het tij te keren, maar RVVH sloot de gelederen en met wat kleine kansjes voor o.a. Irilmazbilek en Coen v.d. Waal wisten de Ridderkerkers wel raad. Er was voldoende druk van Sliedrecht, maar het echte gevaar ontbrak. Tien minuten voor het eindsignaal zorgde een tegenstoot van de gastheren voor de definitieve nekslag. Een mooie omhaal van aanvoerder Robert Kooiman belandde in de bovenhoek (3-0). Luciano van Harlingen probeerde het nog een keer met een kegel van afstand, maar ook hij had geen geluk. De eretreffer kwam kort voor tijd van het hoofd van Dennis Verhoef (3-1), terwijl Papito Merencia voor het slotaccoord (4-1) zorgde.

Veilige plaats?
Een enigszins geflatteerde nederlaag, maar gezien de manier waarop, zeker terecht, omdat Sliedrecht met name in het begin van de tweede helft niet op de bal verdedigde, steeds achteruit bleef lopen en de gretigheid van de eerste heft miste. Trainer/coach Michel Langerak liet zich in die fase langs de lijn duidelijk horen richting de spelers, maar voor dat Sliedrecht zich herpakte, was het leed al geleden. De aansluiting naar een veilige plaats op de ranglijst is hierdoor verder uit zicht gekomen. Zaterdag 6 mei 2017 speelt Sliedrecht op de Lockhorst tegen het reeds gedegradeerde Breukelen, aanvang 14:30 uur