Deze pagina wordt ingevuld door PRO Sliedrecht. De redactie van Sliedrecht24 heeft deze pagina omniet beschikbaar gesteld aan de politieke partij in verband met de gemeenteraadsverkiezingen woensdag 21 maart 2018. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid. Affiches, (reclame)banners) en flyers worden niet op deze pagina geplaatst, omdat die onder reclame vallen.

Redactie Sliedrecht248-9-2017
De zomervakantie zit er op
Ook de gemeenteraad ontwaakt uit zijn “siësta” (om de vakantiesfeer nog maar even vast te houden). Het duurt nu (begin september 2017) nog ruim een ½ jaar tot aan de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. 

U zult in de komende maanden van alle partijen (en dat lijken er heel wat meer te worden dan dat er nu in ons dorp actief zijn) heel veel gaan horen. Natuurlijk ook van PRO Sliedrecht. Maar als u niet vier jaar onder een steen hebt gezeten, moet het u ook opgevallen zijn, dat onze wethouder en raadsleden wel zo’n beetje elke maand ergens in ons dorp op straat te vinden zijn geweest.

Ons raadslid Peter de Borst schreef er een column over voor Het Kompas (helaas deed ook Het Kompas aan de siësta en kon het begin juli dus niet geplaatst): “Het grote gevaar is dat u als kiezer / stemmer weer gek gemaakt wordt in die laatste maanden voor de verkiezingen. Opeens is het weer “sexy” om als politicus op straat te lopen. Als partij werkbezoeken af te leggen of zelfs op bezoek te gaan bij kiezers thuis. Het moet niet gekker worden; alles kan opeens blijkbaar! Er is iets wat ik me altijd al als kiezer heb afgevraagd. Waarom kan men het wel 2 maanden voor de verkiezingen en dan opeens 4 jaar weer niet. En nu ik zelf de eer heb om in de raad te mogen zitten, is die verbazing zelfs nog groter geworden.
Ik snap oprecht niet waarom zoveel Sliedrechtse politici straks opeens wel de tijd en energie hebben om u op te zoeken, en daarna weer schitteren in afwezigheid en radiostilte, individueel als ook als partij zijnde. Volgens mij heeft dat meer te maken met niet willen ipv niet kunnen. Als je geen tijd, energie of enthousiasme heb om 4 jaar voor onze inwoners klaar te staan, dan moet je gewoon lekker een andere bezigheid gaan zoeken ipv in de raad te stappen. Hou het zuiver en transparant aub, want de Sliedrechtse kiezer kijkt echt wel verder dan die 2 maanden “verkiezingsstrijd”……..toch??”

Omdat PRO Sliedrecht altijd op zoek is naar mensen die de energie of het enthousiasme van Peter zouden kunnen benaderen (of liefst nog evenaren), plaatsten we op onze website een oproep. Ga dat zien!