Redactiestatuut:

  • Website Sliedrecht24, ‘Nieuws uit het Baggerdorp’ is maandag 29 juni 2015 om 20.00 uur van start gegaan. Doel: een onafhankelijke, brede online krant, waarin de link met Sliedrecht, bedrijven of inwoners van Sliedrecht onvoorwaardelijk in alle artikelen moet zijn terug te vinden. Sliedrecht24 is snel, accuraat en professioneel in berichtgeving. Kritisch in benadering, jaagt op primeurs, bijt zich in zaken, graaft, zoekt, onderzoekt en houdt van kort/snel nieuws, 24/7. De redactie is gek op tips! Sliedrecht XXIV (Sliedrecht 24) is ook de naam van een bodemzuiger, een toenmalig baggerschip.
De bodemzuiger Sliedrecht XXIV gefotografeerd kort na de doop op 20 mei 1968. (Foto Dredging Database)

De bodemzuiger Sliedrecht XXIV gefotografeerd op 20 mei 1968. (Foto Dredging Database)

 

  • Sociale media Berichtgeving wordt ook verspreid via het Twitteraccount, de Facebook-pagina en Instagram Sliedrecht24. Verder beschikt Sliedrecht24 over een YouTube-kanaal en SoundCloud. De online krant werkt nauw samen met dé Nederlandse internetomroep RTV Holland, ook gevestigd in Sliedrecht. Regelmatig worden video- en / of geluidsfragmenten bij artikelen geplaatst.
  • Artikelen Nieuws is nieuws! Soms merken lezers op ‘dat jullie dat berichten, dat moet je niet plaatsen’. Dan gaat het vaak om in de ogen van de lezer omstreden berichten. Bij alles maken we afwegingen. Als journalisten plaatsen we in alle zorgvuldigheid berichten. Persvrijheid en vrijheid van meningsuiting zijn een groot goed! Plaatsing wil niet zeggen dat de redactie achter de informatie staat.
  • Reageren Op deze website kunt u reageren op nieuwsberichten en op reacties van lezers. Wij willen iedereen volop de ruimte bieden zijn of haar mening te geven en onderling te discussiëren over de inhoud van een artikel. De lat ligt daarvoor laag. Zeg vooral wat u denkt en houd u beslist niet in. Dat waarderen wij! Maar we willen u wel vragen bij het onderwerp van het artikel te blijven en het niet op de man of vrouw te spelen. Vloeken, schelden, discrimineren en beledigen staan we niet toe. Ook forumdiscussies zijn niet toegestaan. Persoon naar persoon (voor publieke personen is er telkens een afweging), wel reactie op persoon m.b.t. het artikel-onderwerp. Ook oproepen in reacties tot geweld, aanzetten tot geweld, protest met geweld of agressief aanvallend gedrag worden geweigerd. Berichten worden door de redactie gemodereerd en dat betekent dat ze iets later verschijnen, dan dat u deze stuurt. En als je anoniem reageert, geef dan wel het juiste e-mailadres (dat is niet zichtbaar voor de lezer). De redactie moet u kunnen bereiken indien nodig! De redactie reageert niet op reacties.
  • Gebruik informatie Informatie die u op ons Twitter- of Facebookaccount of op de website in een reactie achterlaat, kan altijd, zonder toestemming worden gebruikt. Uitzondering daarop zijn uw NAW-gegevens, tel.nr en e-mailadres. Deze blijven te allen tijde tussen de eigenaar van de website en de afzender.
  • Niet geplaatst Verder worden posters, collages, reclamebanners of flyers (alleen bij zeer hoge uitzondering, vb protestflyer) niet bij artikelen geplaatst. Deze vallen onder reclame-uitingen en dus onder adverteren.
  • Bronbescherming Regelmatig wordt de redactie van Sliedrecht24 anoniem getipt. Wij doen altijd aan bronbescherming. Dat betekent dat uw informatie door de redactie wordt gebruikt, maar de informatieverstrekker niet door ons bekend wordt gemaakt.
  • Medewerker Het is mogelijk als vrijwilliger mee te schrijven aan nieuws- en / of sportartikelen op Sliedrecht24 of foto’s te maken voor de website. Dat kan zijn om bijvoorbeeld meer ervaring op te doen in de journalistiek of als functionele vrijetijdsbesteding. Het beste kun je ons een e-mail sturen. Voorwaarden is dat je Sliedrecht goed kent en de Nederlandse taal beheerst.
  • Copyright Tweets overnemen, is geen enkel probleem. Voor alle andere teksten, afbeeldingen en foto’s op Sliedrecht24 geldt wel copyright. Overnemen ervan is verboden, mits vooraf toestemming is overeengekomen. Ongevraagd (zonder overleg) en doelbewust auteursrecht schenden, staan wij niet toe. We waarschuwen 1x. Daarna geven wij het uit handen aan een jurist en volgt sowieso een factuur. Diefstal is namelijk verboden.


Contact / Adverteren:
Sliedrecht24 is een onderdeel van het mediabedrijf Peter Donk Productions. Voor informatie / reclame kan je bellen met tel. 06-14267858, stuur een email naar: info[at]sliedrecht24.nl of vul het formulier in op de pagina: Contact

Medewerker (in dienst):
Brenda Donk (reclameverkoop / redactie / eindredactie / fotografie / coördinatie)
  
Medewerkers (op vrijwillige basis):
Peter Donk (eindredactie / redactie / verslaggeving / fotografie / video) 
Bob Rekelhof (redactie / verslaggeving / fotografie / video)
Joop Hartog (verslaggeving / fotografie)
Esther Nugter (verslaggeving / fotografie)
Hans van der Aa (verslaggeving / fotografie)
Wim van Mourik (verslaggeving)
Reinier Zwaga (fotografie)
Ruben van der Sterren (fotografie)
Richard van Hoek (fotografie)
Martin Dekker (video / fotografie)
Fenna Kwakernaak (fotografie)
John Kieffer (webmaster)

Sliedrecht24 is / was:
– adverteerder reclamebord bij Sliedrecht Sport (zie foto hieronder, periode 2017 / 2020
– adverteerder reclamebord bij v.v. Sliedrecht (zie foto hieronder) 2017 / 2018
– maatschappelijk betrokken bij kinderactiviteitenweek KNOTS 2017
– lid van Follow the Money (ondersteuning onderzoeksjournalistiek) 2017 / 2018
– mediapartner van v.v. Sliedrecht seizoen 2017 / 2018
– adverteerder Baggercup 2017
– adverteerder reclamebord bij v.v. Sliedrecht (zie foto hieronder) 2016 / 2017
– adverteerder op informatiepaneel gemeente Sliedrecht (Parallelweg) 2016 / 2017
– lid Businessclub v.v. Sliedrecht 2016 / 2017
– mediapartner van v.v. Sliedrecht seizoen 2016 / 2017
– maatschappelijk betrokken bij sponsoring actie korfbalplaatjes 2016
– maatschappelijk betrokken bij kinderactiviteitenweek KNOTS 2016

Reclamebord v.v. Sliedrecht:

Reclamebord Sliedrecht Sport:

Overige 24-domeinnamen in bezit:
Sliedrecht24.com (gelinkt aan Sliedrecht24.nl), Gorinchem24.nl, Drechtstad24.nl en Hilversum24.nl