Geen actie gemeente na artikel Van der Vlies

SLIEDRECHT – De PvdA vroeg het college van B & W om zo spoedig mogelijk met de DG&J en de huisartsen een pro actieve houding in te nemen naar de bewoners met langdurig verblijf tegenover de chemiefabriek Chemours / DuPont en tegenover werknemers met langdurige werkverbanden bij de tegenover de fabriek gesitueerde bedrijven. De gemeente doet dit niet.

Inwoner van Sliedrecht Ted van der Vlies in zijn tuin aan Baanhoek. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) met portefeuille Chemours bracht overigens wel een bezoek aan de familie Van der Vlies.

Contact
Aanleiding voor fractievoorzitter Anton van Rees (PvdA) was het artikel op Sliedrecht24 over de situatie bij de familie Van der Vlies aan Baanhoek. “Op ieder moment geven we in onze communicatie aan dat inwoners die zorg hebben contact op kunnen nemen met Dienst Gezondheid & Jeugd (DG&J) en bij klachten met hun huisarts. DG&J en huisartsen hebben regelmatig contact in het dossier PFOA. Er is ons inziens geen extra reden om op basis van dit artikel deze werkwijze aan te passen”, schrijft het college van B & W

Geen gericht onderzoek
Van Rees wilde ook weten of het college voornemens is om aan de hand van deze uitslagen (Ted en Marga van der Vlies-red.) een verder gericht onderzoek te doen voor deze directe omgeving voor zowel personen, gewassen, bodem en grondwater? College: “Op dit moment niet. De uitkomsten van de reeds lopende onderzoeken bepalen of er vervolgonderzoek noodzakelijk is.” De kosten van huidig onderzoek worden door verschillende overheden bekostigd. Het college heeft als het uitgangspunt ‘de vervuiler betaalt’, draagt dat uit en hanteert dat.

2 gedachten over “Geen actie gemeente na artikel Van der Vlies”

  1. De dienst DG&J en huisartsen hebben regelmatig contact in het dossier PFOA zegt gemeente. Heeft de gemeente ook inzicht in dat contact? Bij een bezoek van huisartsen en specialisten aan Dupont/Chemours is niet over de gezondheid gevolgen van PFOA voor omwonenden gesproken !!!!! Zullen de huisartsen een ander advies gekregen hebben als “geen onrust veroorzaken” en brand je handen er niet aan?

  2. Waarom moeten de bewoners contact opnemen? Als gemeente moet je toch opkomen voor je bewoners (BETALERS), of zijn de betalingen voor (?) voldoende om de gemeenteraad de mond te snoeren?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld