Eerste uitzege voor Sliedrecht

door Joop Hartog
LANGBROEK / SLIEDRECHT – De eerste driepunter in een uitwedstrijd in deze competitie werd zaterdag 18 november 2017 geboekt in Langbroek tegen SVL. Een dik verdiende 0-4 overwinning die voornamelijk in de eerste helft was vormgegeven (ruststand 0-3 – red.).

Aanvoerder Sjoerd v.d. Waal (lichtblauw shirt) had met 2 doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Evenals vorige week in de bekerwedstrijd tegen Rijsoord, kwam Sliedrecht ook in deze wedstrijd al vroeg op een voorsprong. Eerst bracht Dennis Verhoef in de 5e minuut vanaf links een bal scherp voor het doel, maar alles en iedereen miste deze opgelegde kans. Enkele minuten later bracht Roy van ’t Hoog de bal met een flinke curve voor het doel, waarbij verdediger Danny Kuijer de bal op ongelukkige wijze in het eigen doel werkte (0-1). Een goede combinatie tussen Luciano van Harlingen en Sjoerd v.d. Waal bracht laatstgenoemde alleen voor keeper Paul Emons die moest capituleren voor de Sliedrecht-captain (0-2). Nog voordat een half uur verstreken was, legde de hardwerkende Coen v.d. Waal de bal keurig terug op zijn broer Sjoerd die vanaf 16 meter met een fantastische linker de bal in de kruising legde (0-3).

Beetje meer slimheid
Hiermee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, want keeper Mathijs Donatz was nog nauwelijks in actie geweest. De eerste helft werd compleet gedomineerd door Sliedrecht, niet alleen omdat Sliedrecht met vlagen goed speelde, maar de tegenstand die de thuisclub bood was van een bedenkelijk niveau. Er werd wel hard gewerkt, maar met een beetje meer slimheid zou Sliedrecht voor rust al veel verder zijn uitgelopen dan de 0-3.

Slordigheden
Na de theepauze gooide de gastheren alle schroom van zich af en probeerden iets te forceren dat de wedstrijd zou doen kantelen. Sliedrecht speelde in die fase erg nerveus en er ontstonden de nodige slordigheden, zodat het schouwspel er zeker niet op vooruit ging. Om de thuisclub niet in het zadel te helpen had Mathijs Donatz na een kwartier nog een prima redding in huis toen Alex van Eem alleen voor hem opdook. Met de voet pareerde hij de inzet en hielp Sliedrecht zodoende over het dode punt heen.

Geen maatstaf
De mannen van Michel Langerak herpakten zich weer enigszins en kregen nog een aantal prima kansen, maar zowel de voor Roy van ’t Hoog ingevallen Ahmed Kelifa als Mike Langerak zagen hun doelpogingen naast en/of over het doel gaan. Vlak voor het einde van de wedstrijd profiteerde Luciano van Harlingen van enige wanorde in de verdediging van SVL en kon 0-4 binnenschieten. Al met al een verdiende overwinning, maar zeker geen maatstaf om te denken dat de wedstrijd van volgende week tegen laagvlieger Woudenberg een makkie gaat worden. Dan zal zeker het niveau van de tweede helft van deze partij niet genoeg zijn. Zaterdag 25 november 2017 een thuiswedstrijd dus tegen Woudenberg, aanvang 14.30 uur.