Sliedrecht in 2e helft weggespeeld

SLIEDRECHT – Met het prettige gevoel van de goede wedstrijd vorige week tegen Ajax, ging Sliedrecht zaterdag 18 februari 2017 op de Lockhorst de strijd aan met die andere Amsterdamse club, de sv Swift. Na een redelijke eerste helft werd Sliedrecht in de tweede omgang totaal overklast en bleef gedesillusioneerd met een 0-6 nederlaag achter.

Nizar Mekkaoui in fel duel met tegenstander. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Onderin dit verslag videosamenvattingen.

Prachtige draaibal
Swift kwam agressief uit de startblokken en liet zien dat het niet voor niets naar de Lockhorst was gereisd. Omdat Sliedrecht in die beginfase redelijk tegenstand kon bieden, bleef de eerste echte kans uit tot de 17e minuut toen Jaap Smeeing in vrije positie rakelings voorlangs schoot. Enkele momenten later moest keeper Stefan Lobbezoo eerst nog een bal onder de lat vandaan ranselen, maar tegen de prachtige draaibal van Dennis Dinkgreve was hij toch kansloos (0-1). De eerste problemen dienden zich al aan toen Arie Lock zich wegens een hamstring blessure moest laten vervangen door Joey Rijsdijk. Toch kreeg Sliedrecht de eerste helft nog kansjes, o.a. voor Gavir Breidel die vrijstaand hoog over schoot, maar echt gevaar konden de mannen van Langerak niet stichten.

Volledig vrijstaand
Maar toen Swift direct na de aftrap een tandje hoger schakelde en begreep dat bij vroeg druk zetten de Sliedrecht achterhoede steekje liet vallen, was de strijd gauw beslist. Tussen de 55e en 60e minuut liepen de Amsterdammers soepel uit naar 0-4, waarbij de 0-2 en 0-3 in volledig vrijstaande positie konden worden gescoord. Luciano van Harlingen kwam Dennis Verhoef nog vervangen, maar aanvallend was Sliedrecht machteloos en Swift was superieur, zowel voetbaltechnisch als in de persoonlijke duels.

Beschamende nederlaag
Trainer/coach Michel Langerak had in de rust wel het gevoel dat er wat meer in kon zitten en had zijn strijdplan voor de tweede helft hierop aangepast. “Op basis van de tweede helft is er dus niets terecht gekomen van die plannen en de snelle goals die we toen tegen kregen heeft de jongens wel een flinke tik gegeven”, aldus de oefenmeester. Uiteindelijk werd het een beschamende 0-6 nederlaag, waarbij pijnlijk duidelijk werd, dat de kwaliteiten van Sliedrecht tot nu toe niet voldoende blijken te zijn om in de Hoofdklasse een rol te spelen. In de nog resterende wedstrijden zal alles uit de kast gehaald moeten worden om ten eerste directe degradatie en indien ook mogelijk de verfoeide promotie/degradatie wedstrijden te ontlopen. Zaterdag 25 februari 2017 komt daarvoor de eerste gelegenheid, wanneer Sliedrecht de inhaalwedstrijd op de eigen Lockhorst speelt tegen De Jodan Boys, aftrap 14.30 uur.

Videosamenvatting van de wedstrijd Sliedrecht-Swift. (Video Bas Rikkers)

Videosamenvatting van de interviews Sliedrecht-Swift. (Video Bas Rikkers)